12 månader i bilder

Helt otroligt vad många digital minnen man skapar varje år. Tänker då främst på alla bilder som tas med mobilen. Förr var det allt en rejäl systemkamera men nu mera (tyvärr) så är det oftast mobilen som gäller när något ska dokumenteras lite snabbt. Tog mig tid att plocka genom årets skörd som visade sig vara över 2000 mobilbilder. Bjuder på en från varje månad och vill samtidig önska er alla ett Gott Nytt År.

1
Januari: Korta dagar men många fina jakter och denna bild togs i det sista ljuset ackompanjerat av Enjas takfasta skall.

2
Februari: Enja tog två ettor på jaktprov under säsongen och sedan tre raka CK i jaktklass. Första utställningen var i februari i Timmele och där kammade hon hem BIM.

3
Mars: Andningshålet, stugan uppe i Västerbotten med närhet till fjäll och lugn. En tur upp dit vid påsk har blivit en tradition. Härligt väder dagen då vi besökte Stekenjokk

 

4
April: En tidig morgonpromenad och mobilen fick hjälpa till att spara denna vy med soluppgång.

5
Maj: Denna månad är bäverjaktens högtid. Även detta år blev det några fina dagar och även ett par bävrar på skottlistan.

6
Juni: Mycket hund blir det och sommaren ägnades delvis åt denna jämthundsmaffia

7
Juli: Vilken härlig kväll vi hade tillsammans på Diggiloo. Bra väder, fantastisk underhållning och finaste sällskap av hustru och son.

8
Augusti: Överraskade kvinnan i mitt liv med en speciell kväll på slottet för att fira våra 30 år som ett par.

9
September: Vilken start vi fick! Första gången hon var lös i skogen var i slutet av augusti. Några veckor senare föll första älgen i backen för Sörombäckens Lunnsa och husse var den som fick kröka fingret.

10
Oktober: En bild som präglat hela höstens älgjakt på hemmaplan. Fel älg som hundarna skäller. Vet inte hur många timmar ståndskall de presterat på just fel älgar, men det kan ju inte de hjälpa att avskjutningsreglerna är som de är.

11
November: En härlig dag med Enja och domare i skogen. Enja gjorde ett fantastiskt bra arbete och fixade sista ettan och blev klar dubbelchampion. Att hon dessutom belönades med hela 88,5 poäng gjorde det bara ännu roligare.

12
December: Sörombäckens Lunnsa har utvecklats mycket bra och i december blev det läge att belöna. Fin skällning och två kalvar i backen för detta energiknippe.