månadsarkiv: mars 2019

1 vecka och växer så det knakar

Lunnsas valpar har nu blivit en vecka gamla och alla mår bra och växer så det knakar. En av hanarna har dubblerat sin vikt första veckan och de andra skuggar tätt efter.

Lunnsa har funnit sig väl tillrätta i sin roll och tar nu dagarna med ro. Ligger mest hos valparna men lite då och då passar hon på att ha lite ”egentid” och vila i bia-bädden istället.

Valparna ha anlänt

Natten mellan lördag och söndag valpade Lunnsa och hon skötte sig exemplariskt. Det blev sex valpar, 4 hanar och två tikar. Jag kommer att behålla en hanvalp själv och de andra fem är tingande och bortlovade.

Det har vart ett otroligt stort intresse för denna kull och jag är väldigt tacksam för alla som hört av sig och tingat. Tyvärr måste jag göra många besvikna eftersom jag inte kan erbjuda någon valp.

Snart valpdags i Tallbacka

Lunnsa växer och blir större och större för varje dag. Drygt en vecka kvar nu tills hon ska valpa. Förberedelserna här hemma är i full gång och Lunnsa har nu valt sin plats i valplådan. Håller tummarna att allt ska fungera när det väl är dags.

Lunnsa provligger valplådan, om drygt en vecka är tiden inne för valpning.

Lovis tillbaka hos kennel Ängblommans

Lovis kompletta namn är Ängblomman’s First Easter Flower och i dagarna var vi upp till Stöde och hälsade på hos kennel Ängsblomman. Lovis kommer att vara där ett tag. Kennelägare och tillfällig matte är Camilla Engblom. Suveränt duktig med sina hundar och Lovis verkade trivas där från första stund. Camilla är också duktig på att fixa till hundar så de ser ut som de ska. Lovis blev så fantastiskt fin efter att Camilla fixat till henne.

Lovis, eller som hon heter i stamtavlan, Ängblomman’s First Easter Flower