Enja klar dubbelchampion

enja
SE J(lö)CH SE UCH Hänsjöns Queen

Igår hölls kollegiet i Sydsvenska Älghundklubben med bland annat Enjas jaktprov som vi gick för en dryg månad sedan. Hennes prestation den dagen gav mycket fina 88,5 poäng. Riktigt kul förstås med poängen men också att detta var tredje förstapriset i rad för Enja, eller Hänsjöns Queen som hon faktiskt heter i stamtavlan. Tillsammans med de tre CK hon fått i jaktklass i utställningsringen är hon nu klar SE J(lö)CH SE UCH. Hon blir också vår första hund som klarar erövrar championat både i skogen och i utställningsringen.

enja7

Efter ett par struliga jaktprov har nu Enja därefter fixat tre ettor i rad med utmärkta älgarbeten och fina poäng, 79,5 84,5 och slutligen 88,5. Det har på första och sista ettan varit 300 min älgarbete samt 267 respektive 263 skalltid. Andra provet var det två upptag men hon fixade ändå 197 skallminuter. Hennes styrka är helt klart ståndegenskaperna. Hon har höga index på ståndskall på upptagsplatsen, ståndskalls kvalite, ställa flyende älg och skalltid. Enja jagar ihop med föraren och går i de flesta fall att kalla av.

enjaut

Enja är en rejäl tik på 58 cm. Mycket spänstig och utmärkta vinklar och rörelser. Riktigt kul att faktiskt ha en hund som klarat hem sina championat både i skogen och i ringen. Hon är utställd åtta gånger för lika många domare. Sex gånger med Excellent varav fem med CK. Hon har även erövrat två BIM.