Lunnsa visar framtassarna

lunnsa

Nu rullar det på bra för Sörombäckens Lunnsa och hon visar verkligen att det finns mycket jakt och glädje i henne.

Lunnsa har presterat bra hela hösten och jag är mycket nöjd med hennes utveckling. Just i skrivande stund är hon dock parkerade ett par veckor på grund av löp. Men sista släppet före dess gick verkligen bra.

Tog mig tid att göra ett släpp på förmiddagen och upptaget kom redan på andra sökturen. Fast på upptagsplatsen ca 400 meter från mig. Hon öser på riktigt bra och ligger på drygt 90 skall/minut. Kul också att hon har mycket bra tryck i skallet som hörs väldigt bra.

Lyckades smyga in på ståndplatsen i en gallring och fick där tid att studera hur hon jobbar. Lagom respekt och bra koll på älgarna. Efter cirka en timmes skällning så klev en av kalvarna fram i en lucka och lika snabbt var hårkorset i bogen och skottet gick. Lunnsa hade full koll och när kalven sprang iväg några meter var hon där direkt och skällde omkull den. Var också fram och raggade lite innan hon upptäckte att kon och den andra kalven gav sig iväg.

Under tiden som jag kollade till den fällda kalven så jobbade Lunnsa sig ifatt och efter någon kilometer blev det skällning igen. Efter ytterligare en stund var jag i läge och kunde fälla kalv nummer två. Denna gång stannade Lunnsa kvar.

Otroligt kul att få belöna en unghund som gör saker rätt och vi tog god tid på oss vid den fällda kalven. Lunnsa visar stor glädje vid älgen och vill verkligen vara där med husse. Arbetet i slaktboden blev visserligen ganska drygt men vad gör väl det en sådan lyckad dag.