Kalv i backen för Enja

Jakten här på hemmaplan har i höst gått lite trögt. Inte så att hundarna haft problem, snarare tvärtom. Sällan har vi haft så mycket skällning som denna höst men aldrig har vi haft så mycket stolpe ut. Reglerna inom skötselområdet säger bland annat att tjurar 0-4 taggar är fredade och gissa vad hundarna skällt så öronen hängt ner på älgarna. Japp, pinntjurar och fyrataggare, eller så har det blivit upptag utanför marken och naturligtvis fast i upptaget.

Men igår blev det äntligen lite belöning för Enja i alla fall. Hon har otaliga timmar med skällning och för bara någon vecka sedan stod hon med ko och två kalvar en hel dag på grannmarken. Kanske var det samma ekipage och denna gång föll bitarna på plats. Husse fick chansen och 8×57:an gjorde sitt jobb. En kalv i backen men Enja for förstås efter kon. Glädjande nog lyckades jag ropa tillbaka henne och lugga kalven var verkligen uppskattat av Enja.

enja161203