Bra jaktprov för Enja

enja
Nöjd husse efter att Enja är kopplad och ett föreslagit förstapris

I mitten av november startade jag Enja på ett jaktprov med målsättning att hon skulle fixa sista meriten för att vara klar dubbelchampion. Provet gick verkligen bra och Enja jobbade suveränt med ko och kalv.

Efter att ha sökt bra under  cirka en timme blev det upptag några hundra meter bort. Stod bra på upptagsplatsen och när domaren var inne för att få så kallad skottchans visade Enja väldigt tydligt hor hon jobbade aktivt med älgarna. Kon var rejält sur och gjorde kraftfulla utfall men Enja verkade som vanligt tycka det var ännu roligare då.

Efter störning blev det sedan ett par omställningar, mycket skalltid och även lyckad inkallning. Nu avvaktar vi kollegiet som ska fastslå såväl pris som poäng men domaren kommer att föreslå ett förstapris med god marginal så efter kollegiet bör Enja kunna kvittera ut sin titel för championaten.