En var plus en bonus för David

Det blev några härliga jakttillfällen uppe i norr på bäverjakten. Konstaterar återigen att just bäverjakten känns mer som en naturupplevelse. Visst är det så att det ska skjutas om man ska få rätta känslan av en bra jakt. Samtidigt är det så speciellt med denna vårjakt och särskilt när vädret är bra.

Mycket bäver sig vi också, men i år något skyggare än förra året. Undrar om fjolårets skjutresultat påverkade deras skygghet :-)

Hur som så blev det i alla fall en var och ytterligare någon skrämdes också. På vägen hem gjordes ett trevligt stopp hos Öberg. David tackade för gästfriheten och sköt sitt livs andra bäver. Även Carl gjorde ett försök men lite ska ju lämnas till aveln också. För egen del blev det endast ett kort pass vid bäverbäcken, sedan lockade TV-soffan och hockey-VM. En final som Finland vann och sedermera firade på sitt egna lilla vis vilket förstås uppmärksammades i media.

Trevligt också med alla stopp hos goda vänner för en kopp kaffe och mycket roligt hundprat. Snart är nog även stövarjägaren David omvänd till en sann Jämthundsvän!

En avkopplande jakt när man tyst och stilla glider fram i kanot.

Vattnet som en spegel avslöjar bävern på långt håll. David nyttjade kikaren och det lönade sig.

Några spännande minuter innan skottläget kom och David kunde bärga sitt livs första bäver.

Även Karl gjorde bäverdebut på denna resa.

Alla fick vi lufta bössan och för egen del blev det en bäver i lagom storlek som gav ett fint skinn.

Ett lite annorlunda montage. Det finns ju många sätt att ta tillvara på en bäver. Detta montage fick jag hjälp av konservator Johan Eriksson att göra för ett par år sedan. Tyckter det blev väldigt smakfullt och det pryder nu väggen.

Att koka rent en bäverskalle och sätta i bokhyllan hör ju liksom till. Vill man variera sin trofésamling så kan detta vara ett alternativ. De kraftfulla tänderna monterade på sköld liknande ett montage av vildsvinsbetar.

1 tanke kring ”En var plus en bonus för David

  1. Oskar Thompsson

    Får gratulera bäverjägarna. Roligt att alla kom till skott. Låter som ni har haft en trevlig resa.

    Ha de gott/ Thompsson

Kommentarer är stängda.