Framgångar i utställningsringen

I helgen som gick så var det dags för utställningen i Moheda som Sydsvenska Älghundklubben årligen arrangerar. Hade anmält Lunnsa i jaktklass och Enja i championklass. Kan säga direkt att det var en mycket nöjd husse som vände hemåt!

Lunnsa

Sörombäckens Lunnsa: E Jkl, 2 Jkk, CK, 4 Btkl, R-Cert

Först av våra hundar in i ringen var Lunnsa som nu gjorde debut i jaktklassen och hon skötte sig utmärkt, såg verkligen ut att trivas i ringen. Hon belönades med fin kritik och ett Excellent i kvalitetsbedömningen.

Domarkritik
56 cm. Tik av bra storlek, feminin. Ganska bra huvud, goda markeringar. Mycket bra överlinje, svans ok, bra bendelar. Välvinklad fram och bak. Inte fullt utvuxen i bröstet, parallella rörelser, utmärkt päls.

Redan här var husse nöjd med dagen men i konkurrensen blev det ännu bättre. Domare Boo Lundström placerade Lunnsa på andra plats i klassen och tilldelade henne CK och med det en plats i klassen Bästa tik!

Enja 4 år

(Enja) Hänsjöns Queen: E Chkl, 1 Chkk, CK, 1 Bhkl, BIM

Sedan var det dags för Enja, även här debut men då i championklass och hon gjorde inte husse besviken denna gång heller. Det som är hennes verkliga styrka är bruksdelarna och framförallt rörelserna, hon har ett fantastiskt driv i steget. Hon var ensam i klassen och vann den med CK och således hade jag två hundar att tävla med i Bästa tik!

Domarkritik
58 cm. Tiltalande championtik med utmärkta proportioner höjd-längd. Tillräckligt kroppad, i rörelse täcker mycket mark. Utmärkta rasdetaljer, väl värd CK

Framme vid finalen för tikarna, Bästa tik. Fick hjälp att visa Lunnsa och både hon och Enja skötte sig på bästa sätt. Lunnsa fick se sig slagen av en snygg unghundstik och hamnade på fjärde plats och tilldelades reserv-Cert. Men den som drog längsta strået var Enja som efter många varv i ringen stod först och blev dagens bästa jämthundstik!

För tredje gången i Enjas utställningskarriär stod vi nu i rasfinalen och skulle tävla mot dagens snyggaste hane. Här räckte det inte till utan vi fick se och slagna av ett mycket snygg och välvisad hane.

Summerar man dagen så var det fantastiskt kul och mycket hundprat blev det, tack alla för trevligt sällskap och hundsnack. Detta var Lunnsas första utställning i jaktklass, nu laddar vi för kommande säsong och förhoppningsvis några jaktprov, sedan lär vi väl göra något mer besök i ringen och troligen har hon växt på sig ännu bättre tills dess.

Verkligen roligt också att få avsluta med Enja på topp. Detta var hennes elfte utställning och hela tiden har det varit fina framgångar. Hon började som valp med att tilldelas HP och sedan har det blivit sju gånger Excellent varav sex med CK och tre av dessa har hon blivit BIM.