Glad påsk

Så börjar det närma sig slutet. Några dagars jakt återstår dock. Har nu fått se fler sidor av naturen på NZ och det är inte bara goda sidor.

Tog en helikoptertur in i ett område för att jaga thar och gems. Häftig tur som tog cirka 15 min. Skulle vi gått samma sträcka var den planerade tiden 8-9 timmar.

Fick sedan ett lyft på några minuter upp i en fjälldal och landade strax nedanför en glaciär där hela dalen badade i solsken. Kikarspaning och sakta flytt neröver. Samtidigt som David fick syn på några thar i en sluttning 500-600 meter snett uppåt så började låga moln välla in. Djuren försvann bland molnen på innan vi hann in på vettigt skotthåll.

Efter en kort stund var sikten starkt begränsad och bara att påbörja att ta sig ner till stugan. 800 meter fallhöjd på lite drygt två kilometer har respekt med sig. Med starkt reducerad sikt, tilltagande regn och okänd terräng med vegetation som i stort sett är omöjlig att forcera blir det ännu värre.

Kan säga att jag upplevt roligare stunder och det var en härlig känsla när stugan syntes i pannlampans sken. De två sista timmarna var i mörker.

Blev alltså en lite annorlunda inledning på påsken. Men till er alla som läser denna blogg vill jag önska en riktigt trevlig påskhelg. I morgon är det påskdagen och då fortsätter vi jakten på nya upplevelser.

En bild tagen några timmar innan de låga molnen fullständigt täckte dalgången

1 tanke kring ”Glad påsk

Kommentarer är stängda.