Nya valpen är född

Att leta jämthundsvalp denna vår är ett nöje i sig. Sällan har man sett så många kullar med välmeriterade föräldrar så nu är det verkligen köparens marknad. Kan ju utan tvekan säga att det är ur många av kullarna jag väldigt gärna skulle köpt en valp. Men nu är det ju så att jag önskat att få tag på en valp ur en bra tik som parats med Birkas kullbror, Fällestrands Bonzo, och så verkar det nu bli.

Igår fick jag telesamtalet som jag väntade på. Hänsjöns Kiwi parades i december med Bonzo och natten mellan torsdag och fredag så valpade hon. Åtta valpar, fördelade på tre hanar och fem tikar, blev det.

Som en del säkert kommer ihåg så var det med Reces Rio som jag parade Birka. Tyvärr blev det ju inget av den parningen men genom denna valp får jag en hund som på flera sätt följer samma linjer. Nu är den dock förstärkt med ännu en linje med starka nedärvare.

Hänsjöns Kiwi är född våren 2010 och hon fixade sitt Nord JCH redan vid 22 månaders ålder. Hon är kommen ur en kull på åtta valpar där sju är meriterade redan första jaktprovsäsongen. Att Kiwi dessutom är tredje generationen Nord JCH i rakt nedstigande led tyder på bra jakt i generationer tillbaka.

charmig som få, sex veckor gammal jämthundsvalp

En reaktion på “Nya valpen är född

  1. Majsan, Lindsjö taxar

    Grattis! Vad skoj! Jo det är lite letande efter det man vill ha. Jag letar hane till nästa kull och tittar på en i Finland. Vill ha in annat blod än bara samma svenska hanar som varit överallt. Kul och se bilder sedan på nytillskottet.

Kommentarer inaktiverade.