Nu jagar Exa varje dag

Ett hundliv är allt för kort, speciellt när det gäller duktiga jakthundar. Att mista en egen hund kan vara oerhört tungt. Likaså känns det tråkigt när man får veta att duktiga hundar som man fått jaga med under flera dagar inte längre kommer att vara med och förgylla dagarna i skogen eller i jaktkojan. Fick idag besked om att Lages härliga tik, Fäbobergets Exa, fått lämna in. Exa som är mor till våran Fällestrands Birka var en fantastisk tik som lämnar många positiva bilder efter sig.

Jaktlig var hon en förmåga med en okuvlig jaktlust och en härlig vilja att älgen skulle ligga ner innan hon var nöjd. Många är de som fått njuta av hennes arbete, framförallt jaktlaget i Rönberget. En bra jakthund meriterar man och för Exas del så ordnande hon sitt championat på 10 dagar när hon tog tre styck förstapris den 6:e, 15:e och 21:a november. Exa var då endast 18 månader gammal.

Exa fick också föra sin gener vidare vilket hon gjorde med bravur. Första kullen född 2004 där Stormyrans Bamse var far blev fyra av elva valpar minst SJ(Lö)CH och åtta styck ur den kullen startades på prov där samtliga tog minst förstapris. Andra kullen, född 2008, blev Renkirannan Petrov far till. Tolv valpar i kullen och hittills är åtta av dom startade på prov. Tre är minst JCH. Fyra har förstapris och en har ett andrapris på meritlistan. Två kullar med totalt 23 valpar där 16 är meriterade eller för den som gillar procent, 70 procent meriterade avkommor. Exas nedärvning har med god marginal meriterat henne för Svenska Kennelklubbens bruksavelpris. Minimikravet är 25 poäng tillgodoräknat på högst 8 avkommor. Exa har 39 poäng av 40 möjliga på dessa 8 avkommor.

Exas avkommor
SJ(Lö)CH SUCH Fällestrands Akke
SJ(Lö)CH Fällestrands Arro
SJ(Lö)CH Fällestrands Ajjo
SJ(Lö)CH Fällestrands Appi
J Fällestrands Ajja (1:a)
J Fällestrands Alke (2×1:a)
J Fällestrands Ami (2×1:a)
J Fällestrands Atos (2×1:a)
Fällestrands Akita
Fällestrands Arra
Fällestrands Atom

SJ(Lö)CH SUCH Fällestrands Bonzo
SJ(Lö)CH Fällestrands Bamse
SJ(Lö)CH Fällestrands Birka
J Fällestrands Backo (1:a)
J Fällestrands Barr (1:a)
J Fällestrands Bira (1:a)
J Fällestrands Bessiy (1:a)
J Fällestrands Boy (2:a)
Fällestrands Biss
Fällestrands Bigg
Fällestrands Boss
Fällestrands Billan

2 tankar kring ”Nu jagar Exa varje dag

  1. Majsan, Lindsjö taxar

    Verkar varit en fantastiskt duktig jakthund och att hon fått föra sina bra gener vidare. Nu jagar hon vita älgar med vingar på som en kommenterade i okt när vi miste vår jämte i jaktlaget. Han var med sin husse och jagade på annan mark. Det var en stor förlust för oss så tidigt på älgjakten.

Kommentarer är stängda.