Bra prylar så blir det roligare

Har i år kört igång försäsongsträningen rejält tidigare än vanligt och försöker att variera träning för både mig och hundarna så att det blir lite roligare. En sak är dock säker att bra prylar och riktiga grejer gör träningen både bättre och roligare. Fick ett tydlig bevis på det i helgen då Carina och jag gav oss iväg på en runda med hundarna.

Planerat var elva kilometer i bra tempo. Slarvade dock lite med val av skodon vilket bistert fick erfaras efter dryga fem kilometer. Skavsår på ett par ställen konstaterade vid en paus men inget med för att åtgärda det. Gjorde då dagens andra misstag. Bara att bita ihop, ska ju bara hem! Genade på ett par ställe så att rundan stannade på dryga nio kilometer men med rejält ont i fötterna sista biten. När väl fötterna befriades från skodon och strumpor blev man ju inte gladare precis. Slarvet hade resulterat i tre skavsår samt fyra vätskefyllda blåsor. Blir skavsårplåster och rymliga skor i några dagar tills fötterna är läkta.

Ska ta tillvara på den tiden och fundera på ett par nya skor som är rätt anpassade för vandring. Har kikat runt lite men tips på bra prylar, i detta fall treekingskor/träningsskor för blandad terräng och varierande vandring, mottages tacksamt.

Targhee II Black Ol / Jest Red

Får nog bli en runda till GetOut, såg att de hade några olika hemma så man kan testa och känna lite innan slantarna ska spenderas. Undrar om detta kan vara något att satsa på? Treekingsko från Keen, Targhee II Black Ol / Jest

Strax efter att jag postat ovanstående inlägg så kom, som på beställning, ett nyhetsbrev från GetOut med tips om just det som jag skulle haft med på rundan i söndags :-)

Blister Kit

Anti Skavsårskit Blister Kit. Blir det en resa till Bodafors så är det väl lika bra att införskaffa ett sådant här också ;-)