10 dagar kvar!!!!

Nu är det nära! Idag på morgonen den 27 augusti var det bara tio dagar kvar tills man står där i skogen och just har släppt lös jämten på första riktiga jaktdagen i norra Sverige. På något vis så känns premiären allt mer efterlängtad för varje år som går. Får väl räknas på den positiva sidan att man känner att den egna jaktlusten ökar för varje år, vore ju tråkigt om man upplevde motsatsen!

En bild från förra hösten och perioden mellan septemberjakten i norr och jaktstarten i söder. Milo gjorde ett bra jobb på denna kviga.

Här hemma pågår inför och förberedelser för fullt. Milo har varit lös några gånger och presterat bra. Tisdagens hundjobb satt fint. Upptag 1500 meter ut på andra sökturen. Stånd i upptaget och efter någon timme var jag inne och konstaterade ko med kalv. Gjorde några inkallningar och släppte tillbaka innan jag stötte lite försiktigt. Förflyttningen blev cirka 500 meter och sedan stod det fast igen. Efter ytterligare en stunds skällning fick det bli inkallning och henfärd. Då var både husse och hund nöjd och arbetet resten av dagen gick liksom lättare. Annars är det en jobbig tid för Milo med två löptikar som just passerat höglöpet, hans matlust är väl inte den bästa i alla fall.

Birka får gå rejäla turer vid cykeln varannan dag och hennes kondition verkar det inte vara något fel på. Två mil i bra tempo och väl hemma så verkar hon i stort sett oberörd. Har stora förhoppningar på henne i höst och det ska bli väldigt spännande att släppa henne första veckan på septemberjakten. Träningen i skogen har ju blivit negativt påverkad av löpet så det kanske blir en startsträcka innan det kommer igång på allvar, vi får väl se. Kommer hon igång bra så lär jag väl anmäla henne till ett par jaktprov för det vore ju kul om hon kunde lyckas med ett prov till så att championatet vore klart.

Nu blir det till att göra ett sista ryck och fixa undan alla måsten, på lördag förmiddag nästa vecka går resan norrut, många dagar i goda vänners sällskap och förhoppningsvis dagar fyllda med rungande ståndskall och några älgar i backen.