Ögon fyllda av glädje

Ibland blir man bara så glad, exempelvis när något blir så bra som man hoppats på.

Länge har vi kämpat och letat för att få tag på något hjälpmedel som funkar för Jimmy. Inte bara då att sitta passivt och bli skjutsad på en plan väg. Bor man på landet så vill man också aktivera sig med det som finns. Skogspromenader, plocka bär, känna på gräs och buskar. Kort och gott kunna lämna asfalten och den plana vägbanan. Tyvärr har inte Landstinget samma syn på ordet livskvalité som vi har!

Lösningen fick helt enkelt bli att ordna det själva och idag anlände den. En ”offroadvagn” av märket HippoCampo. OK, den var egentligen allt för dyr men när man såg glädje i Jimmys ögon och hela kroppsspråket förkunnade förväntan och lycka då var det värt varenda krona, flera gånger om.

Ikväll var första gången på lång tid som Jimmy kunde vara med på skogspromenaden igen och känna på det långa gräset och smaka på hallonen som nu fanns i ansiktshöjd.

Tack till er som stöttat oss. Ingen nämnd och ingen glömd men ni ska veta att vi värdesätter det.

Första rundan med nya kärran, direkt ut i skogen

Lite bus också, här med hjälp av Ulrika, Jimmys assistent.

Äntligen något som funkar utanför tillrättalagda ytor. Jimmy och Ulrika ute på en runda i skogen.

En härligt glad kille!

- Hänger du inte med, farsan!

5 tankar kring ”Ögon fyllda av glädje

 1. Ingela Höijer

  Härligt Jimmy ! Äntligen kommer du ut i friheten :) Kör försiktigt……
  Kram Marie-Susanne gm Ingela

 2. Anders Lundgren

  Ser grymt ut… Önskar dej o hela din familj massor av fartfyllda Och/eller smygande i skogen…. Nån bra lösning på en elmotor kanske?? Allt gott till dej Jimmy!!
  Anders L Norrlandsskogen!! =)

 3. Karin Åström

  Blir gripen och glad att läsa det du skrivit och se bilderna på Jimmy i sin nya off-road kärra. Åh andra sidan känner jag en ilska över att inte landstinget kan bidra någonting – vad jag förstår till inköp av detta. Allting ska ju som det heter – handikappanpassas, så att alla ska ha samma möjlighet att röra sig fritt in och ut i olika byggnader o s v. Men att bidra till att en människa ska få samma möjlighet som de flesta andra att ta sig ut i skog och mark – vilket jag anser är den mest sunda och livsgivande miljö en människa kan vistas i – då blir det stopp!?! Önskar Jimmy många underbara upplevelser ute i naturen!

 4. Anna-Sara

  Vad vackert skrivet av pappa och härliga bilder! Vad roligt att du nu kan få uppleva riktiga offroad-äventyr och njuta av vår vackra natur på ett annat sätt än tidigare, Jimmy! Vilken fin vagn till en lika fin kille!

Kommentarer är stängda.