En kalv i backen och en etta till

Jaktsäsongen går onekligen mot sitt slut och snart är det flera månader av långsam väntan innan vi återigen får kroka lossa jämthundarna. Men det gäller att njuta av de sista dagarna så gott det går. Var i helgen och jagade hos en kompis. Släppte Enja och efter några korta sökturer såg jag på pejlen att hon gick ut. Plötsligt står hon stilla och efter någon minut börjar hon skälla. Fast i upptaget, det flyttade sig nog inte en meter såg det ut som.

Under tiden jag smög mig in på ståndplatsen så hoppades man förstås att det skulle vara med någon kalv eftersom det är det enda som är lovligt här nu. Tog någon timme men sedan var jag cirka 30 meter från älgarna och en kalv kunde skymtas. Tog ytterligare 5-10 min men sedan kom läget och kalven gick i backen. Fick även kvar Enja vid kalven så det blev en trevlig stund att klappa om henne och berömma för ett fint arbete. Kalven visade sig vara väldigt liten så det var med bra känsla vi drog den ur skogen. Lite viltvård så här på slutet av säsongen.

enja160220

Enja fortsätter att leverera också vid jaktprov. Vid kollegiet i början av februari gick hennes andra prov genom och även detta resulterade i ett förstapris, denna gång blev det 84,5 poäng efter ett mycket bra jobb på ko med två kalvar. Provet finns på www.hittaalghund.se för den som är intresserad.

En vecka kvar av jakten, nu kör vi :)