Vilken start

Vilken start det blev på 2013. Älgjakt tillsammans med min bror på årets första dag gav mycket bra resultat. I stort sett barmark och nästan som en omstart på säsongen. Fina ståndskall blev det i många timmar. För Milos del var det tyvärr ett ej skjutbart djur men Birka hittade rätt ekipage idag.

Vy från min brors hus. Inte kan man tro att det är 1 januari. Bara för någon vecka sedan låg snön knädjup men idag börjar vi om på flera sätt.

Upptag på ko med två kalvar. En kort förflyttning och sedan fast i drygt en timme innan jag kunde komma in på ståndet. Inte alltid lätt att få ett bra läge på en kalv när det finns en ko och ytterligare en kalv samt en hund att ta hänsyn till. Luckan kom i alla fall och kalven var i backen. Birka var snabbt framme och luggade men då den andra kalven gjorde ett utfall innan kon och den drog iväg så hängde Birka förstås på och med nytt stopp några kilometer bort som resultat. Där blev det sedan skällning i drygt tre timmar, misslyckade inkallningar, stöt och förflyttning men till slut var hon nöjd och kom när jag visslade.

Lite extra kul var det att dagens kalv föll endast trettio meter från där jag fick skjuta en fin tjur för Birka förra året. Ett vacker område med fina kullar för älgarna att stå i och jag kan lova det var en mycket nöjd skytt och hundägare.

När vi sedan var på vägs ut ur skogen ser vi ko med två kalvar lämna området som vi jagat i. En kort stund senare inträffar något otroligt. Mitt framför mig i ett skotarspår hittar jag den kolvkamhöjare som jag tappade i höstas. Känns som det var många fina tecken på ett härligt år tagit sin början. Nu inriktar vi oss på att det fortsätter så med mycket skällning och bra jakt.

Väldigt kul att få fälla en kalv för Birka efter ett mycket bra jobb och dessutom på årets första dag.

2 tankar kring ”Vilken start

  1. Martin

    Grattis Ted, og godt nytår. Super start på sæsonen. Var ude med setterne i dag skød et par fasaner samt en morkulla.:-))

  2. Anna-Sara

    Vilken härlig start! Det är du väl unt! Men…det ser ju mer ut som vår än vinter -vilken kontrast jämfört med häruppe! Tänk, full älgjakt i januari!

Kommentarer är stängda.