Spårträning och mildväderförhoppningar

Vädret svänger fram och tillbaka och för tillfället tycker jag SMHI och andra väderlekstjänster har mycket svårt att ens vara i närheten av sanningen. Ena dagen säger man att det ska bli kallt och någon centimeter snö. Tio timmar senare har man ändrat sig och menar att vädret blir rejält milt och ostadigt med 20-30 millimeter regn. Känns inte så värst seriöst det som de håller på med, speciellt inte när man ser till vilka resurser som läggs på detta.

För tillfället är det i alla fall skare som inte tillåter släpp av hundar, åtminstone inte de med lite jaktlust och vilja att hänga på. Senast jag släppte Birka blev det drygt tre mil hon fick röra sig. Mycket skällning men också flera stötningar i det skrapiga föret. Blir istället till att spårträna med Enja. Hon sköter sig riktigt bra och trivs med att vara ute med husse i alla fall.

Med lite tur får vi tillbaka en del av jaktsäsongen som var på vägs att gå förlorad. Håller just nu tummarna för att såväl SMHI som yr.no ska ha rätt i sina gissningar och att det blir mildväder en tid framöver. Har absolut inget emot vinter men snö och kyla som varvas med mildväder och regn vilket i nästa skede resulterar i skare och förstörd jakt, det ogillar jag väldigt mycket.

Det hårda snötäcket är inte mer än någon decimeter så regn, blåst och plusgrader kan ge en ny barmarksperiod, som sagt man håller tummarna :)