Sommarväder, sol, regn och åska

Idag har det varit första sommardagen, +24 grader och solsken och tryckande värme. De som känner mig vet att jag inte trivs speciellt bra i värme överhuvudtaget men så här innan midsommar och utan allt för mycket tryckande värme går det ju att stå ut.
Helt enligt mallen så blev det också mulet, regn och åska på eftermiddagen, med andra ord, en väldigt typisk sommardag. Bör väl tilläggas att det åskvädret var lite utöver det vanliga, sällan man får uppleva konstant åska av varierande styrka under fyra timmar, och då åskar det fortfarande!!!

Har jobbat hemifrån idag och det har helt klart sina fördelar. När bildskärmen och skrivbordet blir allt för jobbigt är det bara att fylla perkulatorn, brygga ett par koppar kaffe, öppna dörren och gå ut och sätta sig och njuta en stund. Hundarna trivs också bra när husse är hemma. Är väl ett ganska behagligt hundliv att få gå ut och in som man vill, ligga i trädgården och sola sig för att sedan busa en stund eller kolla in allt som finns att undersöka i en stor trädgård. För mig blir det dock att arbeta lite längre ikväll eftersom pauserna blev lite för många under dagen.

Är riktigt kul att bara sitta och titta på hur hundar fungerar tillsammans. Små signaler dem emellan som knappt är märkbara för det mänskliga ögat. Önskar många gånger att man kunde ”tala” deras språk, tänk så mycket enklare det vore då.

Snart dags att ta tag i mellansäsongsträningen på lite mer allvar. Cykelrundorna får snart bli lite tätare och löprundorna i skogen känns allt mer lockande. Det är ju faktiskt inte så olidligt långt kvar tills säsongen börjar igen, åtminstone inte om man ser på saken med lite positiva ögon :-)

Skickar med några bilder från dagens hundaktiviteter i trädgården.

1 tanke kring ”Sommarväder, sol, regn och åska

  1. Camilla Ström

    Vad härligt du har det :) Och som sagt du är ju ingen favorit av för hög värme;) men du tar ju ändå tillvara på det när det är och du kan. Skulle önska att jag kunde släppa ut mina hundar så som du gör det är bara så HÄRLIGT att se dem. Fortsätt att njut av solen och värmen för snart vänder det :)

Kommentarer är stängda.